Brouwerskot

Brouwerskot VZW 't Brouwerskot: bier gebrouwen onder leiding van Stef Malfait. Ooit begonnen als een schoolproject, is het bierbrouwen stillaan een obsessie geworden.

Na enkele succesvolle brouwsels thuis op bescheiden niveau (10 liter) werd samen met enkele vrienden een verwarmingsketel omgebouwd naar een brouwketel. Hierdoor kregen we een brouwcapaciteit van 100 liter. Ondertussen werd uitgebreid naar een brouwcapaciteit van 200 liter. Daarom werd met een vriendengroep beslist om een VZW op te richten. Deze VZW heeft als doel om thuisbrouwen te promoten en oo

k om diverse brouwstijlen aan het publiek voor te stellen. Het is onze bedoeling om op deze manier te experimenteren met brouwstijlen en biersmaken en aan de hand van activiteiten ons bier aan een breder publiek voor te stellen. Lees meer: http://brouwerskotbierfestival.webnode.be/over-ons/

03/10/2023

Op woensdag 4 oktober zijn we terug met een biertasting, deze keer proeven we enkele bieren die de Provincie Henegouwen te bieden heeft.
Datum : 4 oktober
🕐 : 19u00
🗺️ : Kapittel1755
💰 : 15€
Inschrijven kan via [email protected] en door over te schrijven naar BE79 7330 6572 7533

21/08/2023

Terug een geslaagde editie van ons bierfestival. Dankzij onze medewerkers werd dit voor iedereen een mooie dag. Op naar volgend jaar.

20/08/2023
20/08/2023

Kom genieten op ons zonnig terras!
🍺🍷☀️

20/08/2023

Laatste afwerkingen voor het Brouwerskot Bierfestival. Iedereen welkom op het steenakker in Wervik.

18/08/2023

Tijd voor nog een nieuwe naam op de affiche van het Brouwerskot Bierfestival.
BramBrass is een Gypsy brewery van Bram Neudt uit Heestert (Zwevegem). Samen met vrienden worden tal van verschillende bieren gebrouwen en ieder bierfestival is het opnieuw een verrassing welke nieuwe en oude biertjes geproefd kunnen worden.

Circusbrouwerij, hier nog in Zwevegem, maar zondag in Wervik op het Brouwerskot bierfestival
16/08/2023

Circusbrouwerij, hier nog in Zwevegem, maar zondag in Wervik op het Brouwerskot bierfestival

We zijn klaar voor Internationaal Streekbierenfestival Zwevegem van

16/08/2023
16/08/2023

De laatste naam kennen jullie al. Ook wij van ‘t Brouwerskot zijn natuurlijk opnieuw aanwezig!

En er is nog meer goed nieuws als we naar het weerbericht kijken. Er wordt een zomerse, zonnige dag voorspelt.
Wij voorzien een leuk terras op het vernieuwde steenakker en parasols voor mensen die graag de schaduw opzoeken.

Kom zeker zondag langs voor een biertje, wijntje, cider, frisje en een Flandrien kaasje!

13/08/2023

Nog een vaste waarde op ons Brouwerskot Bierfestival is natuurlijk Wijndomein Ravenstein. Ook dit jaar zijn hun wijntjes van Wervikse bodem opnieuw te proeven en ieder jaar brengen ze meer prijswinnende wijntjes mee.
Even geen zin in een biertje, dan is een lekker wijntje ideaal!

12/08/2023

De Circus Brouwerij stond een aantal jaren terug al eens op het Brouwerkot Bierfestival en we kijken er enorm naar uit om ze opnieuw te verwelkomen. Bij de eerste passage waren hun 2 biertjes enorm populair. Vandaag telt hun assortiment al 7 bieren! Veel nieuwe smaken te ontdekken!

09/08/2023

Local beers done right!

Met die slogan zien we ze graag komen op het Brouwerskot Bierfestival.
Biercreaties Pottelbergh brouwen bieren volgens het traditioneel brouwproces, met natuurlijke grondstoffen en hernieuwbare energie. De familie Vancoilie-Vasile staat zo garant voor unieke recepten met een vleugje Kortrijk.

06/08/2023

De volgende naam op onze affiche, Pater Pitte, vind zijn oorsprong in 2002, maar zag in 2015 pas echt het levenslicht voor het grote publiek. Ondertussen is de Pater Pitte vergezeld door de Rosse, F***e en Stoute Pitte. Meer dan genoeg keuze dus!

De RHIZO Hotelschool Kortrijk is natuurlijk geen brouwerij, maar de kans is groot dat hier wel wat toekomstige brouwers ...
30/07/2023

De RHIZO Hotelschool Kortrijk is natuurlijk geen brouwerij, maar de kans is groot dat hier wel wat toekomstige brouwers worden gevormd. Zeker met de leerkrachten die hun interesse in (onder andere) bier vertaalden naar een eigen brouwsel ‘bizar’.
Dit kunnen jullie tijdens het Brouwerskot Bierfestival exclusief proeven.

29/07/2023

Enkele vrienden uit Zandvoorde hadden plannen,
Ze wilden iets brouwen met de mannen,
Ze kochten een pakket om te brouwen,
Het smaakte heel goed en vol vertrouwen,
Was ‘Brewery de Zwoane’ in kruiken en kannen.

Brewery De Zwoane is de 2de nieuwe naam op onze affiche en komt helemaal uit Oostende.

23/07/2023

Onze 2de naam op de affiche van het Brouwerskot Bierfestival is ondertussen een vaste waarde geworden en brengt geen bier, maar een zeer gesmaakte cider mee.
Fox Cider is ondertussen een begrip geworden in Wervik en omstreken. De combinatie van lokale appels en peren zorgt voor een unieke cider met een goed evenwicht tussen zoet en zuur. Een ideale verfrissing tussen alle biertjes!

Binnen minder dan een maand is het opnieuw tijd voor het Brouwerskot Bierfestival. Hoog tijd om de eerste naam op onze a...
22/07/2023

Binnen minder dan een maand is het opnieuw tijd voor het Brouwerskot Bierfestival. Hoog tijd om de eerste naam op onze affiche bekend te maken.
Brouwerij Westkwartier is een nieuwe naam op ons festival, maar moet geen verre verplaatsing maken. De jonge brouwerij (opgericht in 2020) is terug te vinden in Geluveld. Ze streven ernaar om het beperkte aanbod aan "wilde" bieren in België te bestrijden door subliem bier te brouwen dat rustig gerijpt is met de befaamde wilde Brettanomyces gist.

Na 2 jaar proefplezier op het zomerplein keert het Brouwerskot Bierfestival terug naar de Sint-Janskapel op het vernieuw...
15/07/2023

Na 2 jaar proefplezier op het zomerplein keert het Brouwerskot Bierfestival terug naar de Sint-Janskapel op het vernieuwde steenakker. We keren ook terug naar het weekend van Wervik Kermesse waar we op zondag 20 augustus deelnemen aan het Werviks feestweekend.
Het belevingsplein laat ons toe om naast de gezellige en unieke kapel waar onze brouwers te vinden zijn ook een terras te voorzien. Het bierfestival is dus de ideale tussen of eind halte bij het ontdekken van Wervik Kermesse. De kinderen kunnen zich ondertussen uitleven op de kermis die ook opnieuw op het steenakker zal staan.

Hoog bezoek op de brouwerij
09/06/2023

Hoog bezoek op de brouwerij

Verbroedering tussen Wervik en Wervik-sud tijdens de biertasting
04/05/2023

Verbroedering tussen Wervik en Wervik-sud tijdens de biertasting

02/05/2023

In bistro Kapittel in de Ooievaarsstraat in Wervik verzamelt bierclub Bieroviacum woensdagavond vanaf zeven uur voor een nieuwe tasting. Dit keer gaan de deelnemers tijdens Proef Wervik bieren uit Wervik en Wervicq-Sud kunnen proeven.

24/03/2023

Op woensdag 5 april zijn we terug met een nieuwe biertasting met als thema Aprilvissen.
Datum : 5 April
🕐 : 19u00
🗺️ : Kapittel1755
💰 : 15€
Inschrijven kan via [email protected] en door over te schrijven naar BE79 7330 6572 7533

04/05/2022

WE ARE BACK! 🍻🍻

2 jaar na je weet wel, gaan we er weer voor.
En beginnen doen we met, hoe kan het ook anders, een Freedom tasting!
Datum : 11 mei
🕐 : 19u00
🗺️ : Kapittel1755
💰 : 15€
Inschrijven kan via [email protected]
Santé!

19/12/2021

Klaar voor de kerstmarkt op wijndomein Ravenstein

Adres

Wervik
8940

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Brouwerskot nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Brouwerskot:

Video's

Delen


Andere Food/Beverages in Wervik

Alles Zien

Comments

GOED NIEUWS, onze Ravenstein Kerstmarkt op zondag 19 december a.s. mag doorgaan volgens de geldende COVID-maatregelen. Ons een bezoekje brengen tussen 11.00u & 18.00u kan onder volgende voorwaarden: toegang via geldig Covid Safe Ticket & mondmaskerplicht.

Samen met AVEVE Obin Wervik, Chicolat Wervik, Fox Cider, AdCosy Wervik, Sfeer by els, Lingerie Marie By Camelia, Kabeljauwtje, Royal Teas. Brouwerskoten uiteraard Wijndomein Ravenstein staan we in voor een warm onthaal en gezellige kerstsfeer.

We zorgen voor een wijnterras met voldoende zitgelegenheden, met mogelijkheid tot aankoop van een hapje en/of een drankje.

Naast onze eigen Ravenstein wijnbar, eau-de-vie bar, Duitse braadworsten, warme soep, straffe chocolademelk en nog heel wat ander lekkers is er ook een oesterbar.
Sneak peek!

Ook benieuwd hoe onze nieuwe tripel Dré smaakt?

Deze collaboration tussen Brouwerskot , Bieroviacum en We are Wervik kan u komen bewonderen nu zondag 7 November om 19u30 tijdens

An evening with André Nollet.
Ingang 7€

(Alle opbrengsten worden geschonken aan vzw O2)

Meer info op de affiche.
Of op We are Wervik
Nog niks te doen morgen?

Kom dan zeker langs op het Bierfestival van VZW ‘t Brouwerskot in het recreatiepark Oosthove!

Open vanaf 15h00 voor een brede keus aan West-Vlaams lekkers! 🦊

Meer info: https://www.wervik.be/nieuws/geniet-van-de-zesde-editie-van-het-bierfestival?fbclid=IwAR1c4AF9RyCCSQap1Q1crI9ipogHl6Q_ItdlMz03wWfLnlquSHZebLNBbJg

We gaan opnieuw de deur uit. Eindelijk!

Brouwerskot
Een exclusief lokaal biertje voor vaderkesdag.
Gratis thuislevering in Wervik vanaf 6 flesjes.
Gedegusteerd en goedbevonden. Nu ook bij Epoisses verkrijgbaar
Bu et approuver. Maintenant chez Epoisses a vendre
Brouwerskot
de jongste telg van de familie
Reserveer 20 augustus 2017 alvast.
De derde editie van het Brouwerskot bierfestval komt eraan.
#}