On-kruid.be

On-kruid.be (on)kruidenthee van boeren voor de natuur
(1)

Zet je mama in de bloemetjes met een uniek (on)kruidenpakket voor Moederdag. Verwen haar met heerlijke (on)kruidenthee e...
05/05/2024

Zet je mama in de bloemetjes met een uniek (on)kruidenpakket voor Moederdag. Verwen haar met heerlijke (on)kruidenthee en prachtig werk van lokale makers.

De getalenteerde kunstenares liet zich inspireren door (on)kruiden en schilderde een prachtige collage, terwijl zeepmaakster .zeep een zacht, verzorgend zeepje maakte, waarbij ze goudsbloemen rechtstreeks van ons veld gebruikte. Het ruikt heerlijk.

Dit moederdagpakket herstelt mee de natuur want hoe meer (on)kruiden wij zaaien, hoe meer bijen, vlinders en vogels we terugbrengen naar Vlaamse velden.

Webshop link in bio: https://www.on-kruid.be/shop/moederdagpakket-27

JA! We vertellen ons verhaal op de Fairtrade avondmarkt Diksmuide en Brecht vertelt ook over zijn werk bij Boerennatuur ...
02/05/2024

JA! We vertellen ons verhaal op de Fairtrade avondmarkt Diksmuide en Brecht vertelt ook over zijn werk bij Boerennatuur VL.
Tot morgen!!

Vandaag op de opendeurdag in de DVC de Triangel vzw in Lovendegem. Kom zeker eens langs want je vindt er (on)kruidenthee...
28/04/2024

Vandaag op de opendeurdag in de DVC de Triangel vzw in Lovendegem. Kom zeker eens langs want je vindt er (on)kruidenthee en keramiek van Keramiekatelier-de-kleituin
Geniet van de kleine gelukjes!

Van 14u-18u
Meer info?
https://www.facebook.com/dvcdetriangel/?locale=nl_NL

Groetjes

We hebben de  Social Impact Award gewonnen! Onze droom is werkelijkheid geworden, en dat allemaal dankzij jullie! Met me...
21/02/2024

We hebben de Social Impact Award gewonnen! Onze droom is werkelijkheid geworden, en dat allemaal dankzij jullie! Met meer dan 700 stemmen hebben jullie op ons gestemd!

We winnen 5000 EUR om te investeren in (on)kruid en gaat ons een jaar lang coachen en ondersteunen. We zijn er klaar voor!

💚 Bedankt dat jullie in ons geloven en ons steunen! Samen met boeren brengen we natuur terug naar de Vlaamse velden. Hoe meer (on)kruiden we zaaien, hoe meer bijen, vlinders en vogels terugkeren.

Na de oogst en het drogen gaan de kruiden naar Spoor 5, een kleinschalige sociale werkplek onder het perron in Landegem. Daar verpakken mensen met een beperking de theezakjes.

Proef onze thee en help mee om de natuur terug te brengen naar onze velden. En binnenkort, nog voor de zomer, lanceren we een verfrissende ijsthee van de (on)kruiden!

We blijven dromen, maar doen vooral het ene na het andere.

Xoxo

16/01/2024

“Thee is voor ons een middel, maar ons doel is de biodiversiteit in Vlaanderen verbeteren", klinkt het. (HLN+) Lees meer 👉 s.hln.be/ce65196/

Lieve vrienden,Megagoed nieuws: wij zijn genomineerd voor de ‘Social Impact Award' van Cera! Maar we zijn er nog niet. H...
16/01/2024

Lieve vrienden,

Megagoed nieuws: wij zijn genomineerd voor de ‘Social Impact Award' van Cera! Maar we zijn er nog niet. Help je ons de prijs binnen te halen door te stemmen? 🌍

Breng nu je stem uit. https://bit.ly/_SocialImpactAward_

(on)kruid in ‘t kort?
Op de boerderij in Lievegem en op 2 andere boerderijen (Melissa Sentobin en Evoto Bart) zaaien we (on)kruid waar superveel bijtjes, vlinders en vogels op afkomen. Van de geoogste kruiden hebben we heerlijke kruidenthee gemaakt, samen met theesommelier Ann Vansteenkiste. Elk kopje (on)kruidenthee brengt meer natuur terug naar Vlaamse velden. De thee wordt verpakt door de sociale werkplek Spoor 5 Onze droom? Samen met veel meer boeren de natuur herstellen en zorgen voor een prachtig kleurrijk landschap.

Wat kunnen we winnen?
De winnaar ontvangt 5000 EUR en een jaar begeleiding door Start it. Jouw stem helpt ons om (on)kruid verder te laten bloeien voor mens en natuur.

Deel je dit berichtje? Dankjewel voor jullie steun! 💙

Cera Lokaal bestuur Lievegem Anthony Denayer Brecht Herteleer

Zo trots, het (on)kruid van bij ons boerderij is nu heerlijke (on)kruidenthee. Van boeren voor de natuur. Koop een pakke...
09/01/2024

Zo trots, het (on)kruid van bij ons boerderij is nu heerlijke (on)kruidenthee. Van boeren voor de natuur. Koop een pakketje in de webshop of deel ons idee!
www.on-kruid.be

Bijna drie jaar geleden startten wij (Torsten Martens en Brecht HerteleerBrecht) dit gekke project. Samen zaaiden we (on)kruid met de straffe mannen van Wilderland.

(on)kruid oftewel bloemen en kruiden waar megaveel bijen, vlinders en vogels op afkomen. Ze bieden nectar, stuifmeel of een schuilplek, terwijl wij als boeren zorgen voor de natuur. En (on)kruid smaakt heerlijk in thee!

Onze dromen zijn groots en stap voor stap groeien we, doen we! En echt zot, we zijn geselecteerd voor de social impact award van Cera. We willen winnen en een maatschappelijke meerwaarde creëren voor mens en natuur! Binnenkort meer!

Wat komt er nog allemaal? Meer (on)kruid zaaien, samen met andere boeren of landbouwers. Nieuwe smaken maken, zoals ijsthee en cocktails. Ja laat de zomer maar komen!

Het is ook zo wijs om zoveel enthousiaste en interessante mensen te ontmoeten onderweg, want ook Anthony Denayer werkt nu met ons mee! Dikke merci aan iedereen die gelooft in wat we doen.

Maar nu eerst, genieten. Eventjes ontspannen met een heerlijk kopje (on)kruidenthee.

Veel liefde
Groetjes Brecht, Torsten en Anthony

Adres

10 Tuimelaar
Zomergem
9930

Openingstijden

08:00 - 06:00

Telefoon

+32490584722

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer On-kruid.be nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar On-kruid.be:

Delen


Andere Zomergem voedsel- en drankbedrijven

Alles Zien