Imkerhof Marius

Imkerhof Marius Imkerhof Marius staat voor zoveel mogelijk natuurlijk imkeren. Bij ons kun je terecht voor natuurlijke honing en andere imkerijproducten.

Adres

Laarne
9270

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Imkerhof Marius nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Delen

Natuurlijk imkeren

Imkerhof Marius staat voor zoveel mogelijk natuurlijk imkeren. In de mate van het mogelijke wordt afgezien van behandelingen tegen de varroamijten. Er wordt getracht om - via natuulijke selectie (koninginnenteelt) - op eigen hof de bijen zélf weerbaarder te maken tegen varroa. Hierdoor varieert mijn bijenbestand jaar na jaar sterk. Koninginnen worden niet kunstmatig geïnsemineerd (ze gaan dus vrij op paringsvlucht), de vleugels worden niet geknipt en er wordt heel doelbewust niet gewerkt met raszuivere bijen (wegens een te beperkte genetische diversiteit in reinteelt). Honing en propolistinctuur worden gemaakt op of rond eigen hof. Voor andere producten (bv koninginnenbrij en pollen) wordt bijna uitsluitend samengewerkt met leveranciers die BIO-gecertificeerd zijn.


Andere Laarne voedsel- en drankbedrijven

Alles Zien