08/07/2026
π²πΎβ€οΈ TERIMA KASIH TUAN MICHAEL! π¨π³
Alhamdulillah, jutaan terima kasih kepada Tuan Michael, pemandu pelancong yang sentiasa membawa rombongan pelancong dari China singgah ke Keropok Lekor Wawa Merang.
Beliau dengan penuh semangat memberikan penerangan dalam Bahasa Cina mengenai keunikan Keropok Lekor Wawa, daripada cara pembuatannya sehinggalah kepada rasa asli Keropok Lekor Ori Terengganu. Penerangan yang jelas membuatkan para pelancong lebih mengenali budaya dan makanan tradisi negeri Terengganu.
Saat paling menggembirakan apabila mereka menikmati sendiri keropok lekor yang baru digoreng β rangup di luar, lembut di dalam β sambil merasai suasana kampung yang tenang dan layanan mesra warga Merang. Ramai yang tersenyum, memberi pujian dan mengatakan rasanya sangat sedap sehingga ingin datang lagi.
Terima kasih, Tuan Michael, kerana sentiasa memperkenalkan produk tempatan kepada pelancong antarabangsa. Sokongan seperti ini amat bermakna buat kami dan membantu mengangkat nama Keropok Lekor Wawa Merang ke peringkat antarabangsa.
π Kalau anda bercuti ke Terengganu, jangan lupa singgah di Keropok Lekor Wawa Merang. Datang sekali, insya-Allah pasti nak datang lagi!
β€οΈ Bantu kami kembangkan produk tempatan!
β
Like
β
Share
β
Tag keluarga dan rakan-rakan yang bakal bercuti ke Terengganu.
Keropok Lekor Wawa Merang β Kebanggaan Terengganu, Dinikmati Pelancong Seluruh Dunia. ππ²πΎ @