19/02/2026
Ayam penelur berbaka hybrid.
Lohmann Brown F1 atau lebih dikenali sebagai LBF1 ini adalah baka penelur hasil dari kacukan antara RiR dan New Hamshire, tidak dinyatakan secara pasti cara atau jenis pembakaannya.
Baka ini hanya dikeluarkan pihak kilang. Jadi berhati-hati dengan banyaknya kes penipuan menggunakan nama ini. Ada yang buat baka hybrid, akan tetapi anda perlu tahu secara details tentang pembuatan kacukannya.
Baka ini dapat bertahan sehingga 3 tahun dan mampu bertelur setiap hari selama 365 hari terus menerus kecuali fasa 'molting' dan fasa lain yg kritikal.
Anak DOC dari kilang berharga Rm3.50 ke Rm5.00 ikut agent pengeluar masing-masing.
Jika berumur melebihi 2 minggu maka harga akan bertambah mengikut fasa umur tertentu.
Kami dari PAKDA FARM menjual ayam ini bermula umur 3 minggu dan keatas bagi mengelakkan peratus kematian meningkat ketika jualan. Ayam ini divaksin 1 kali dengan vaksin ND dan diberi vitamin bersesuaian mengikut fasa umur.
Jemput pm atau singgah di farm kami untuk melihat lebih 7 baka asli yg lain.